Bästa sättet att gå ner i vikt

Har du vanligtvis svårt att gå ner i vikt? Eller skulle du vilja gå ner i vikt snabbare? Äta rätt och träna mer är råd som du ofta får när det talas om viktminskning. Men det är också de råd som faktiskt stämmer om du ska jobba för ditt mål under lång sikt.

Vi kommer nedan gå igenom smarta tips för dig som vill ha en bra viktnedgång på ett hälsosamt sätt.

4 Tips för att gå ner i vikt

1

Mat för att gå ner i vikt - ät riktigt

Ska du gå ner i vikt hälsosamt är det viktigt att du äter rätt och riktig mat. Det vill säga kött, fisk, grönsaker, smör, ägg etcetera. Du ska vara noga att äta när du faktiskt är hungrig, och inte gå runt och småäta när du känner dig sugen på något. Det är lätt att du äter saker i onödan bara för att vissa saker är lättillgängliga och goda. Begränsa onödiga mellanmål för en bättre struktur.

2

Gå ner i vikt långsiktigt

Att gå ner i vikt är något du måste jobba med under en längre period för att det ska vara hälsosamt. Att försöka bli smal och gå ner i vikt snabb genom svält fungerar oftast inte i längden. Tålamod är därför något du bör bära med dig under din viktresa.

3

Gå ner i vikt med promenader

Gång är idag en av de mest effektiva viktminskningsmetoderna. Du förbränner cirka 300 kalorier per timme när du är ute och går, och du stärker även muskler, vilket bidrar till förbränning på lång sikt.

4

Diet för att gå ner i vikt

Det finns idag olika dieter för att gå ner i vikt. Då det finns många olika dieter bör du se över vilken som passar just dig och dina behov. Här kan du läsa mer om kosthållning och dieter.

Gå ner i vikt genom operation

Övervikt och fetma är en samling på överskottsfett som kan skada din hälsa. Idag finns möjlighet för att göra en viktnedgång genom överviktsoperationer. Kirurgkliniken erbjuder överviktskirurgi i form av Gastric bypass, Gastric Sleeve och ballongbehandling. Är du intresserad av detta – tveka inte läsa på och höra av dig.