Protein Sallad

Rörde snabbt ihop en Caesar sallad, men med lite egna ändringar, det är sällan jag håller mig till ett recept till punkt och pricka 😉

Allt du behöver är kycklingfilé, bacon, isbergssallad, lök, persilja, avokado, parmesan, en bit av en fransk baguette, oregano, olivolja, kryddor och någon god dressing (jag brukar ta vanligcreme fraiché som jag sedan blandar med smulad fetaost och svarpeppar).

Och så här gör du. Strimla kycklingfilén och hacka löken. Fräs detta i en stekpanna, blanda i persilja och krydda med salt och peppar. När kycklingen är färdig lägg den på en tallrik och låt stå inne i kylskåpet, under tiden förbered resten av salladsingredienserna och tillbehören.
Skär bacon i småbitar och stek i en stekpanna tills det blivit knaprigt, lägg det sedan på en bit hushållpapper så att det suger upp fettet.
Skär avokado, hyvla parmesan och blanda isbergssalladen med lite persilja.
Blanda sedan den stekta och strimlade kycklingen, isbergssalladen, avokado och parmesanen i en stor skål.
Skär baguetten i lagom tjocka bitar (krutonger), pensla över olivolja och toppa med lite oregano. Ställ in i ugnen i cirka 10 minuter, på 150 grader.
Servera kycklingsalladen med krutongerna och valfri dressing (min favorit: creme fraiché och smulad fetaost).

Massa Protein!!!

100_93ee86kopiera_189756418