Naturliga Kosttillskott

Alla behöver vi kosttillskott eftersom dagens stressade människor inte har den tid som behövs för att planera sin kost. Kosten bör fylla upp kroppens behov på alla näringsämnen. Dessa behöver kroppen för att bygga upp sitt immunförsvar, för att bygga upp cellerna som i sin tur behövs för att alla organ skall fungera och kunna förnya sig allt eftersom. Naturligt kosttillskott fungerar som viktiga byggstenar till kroppens hjälp.

Naturligt kosttillskott behövs för att kroppen ska kunna framställa de viktiga proteinerna. Ordet protein kommer från grekiskans protos som betyder viktigast. Det stämmer verkligen bra! Vad är då ett bra och naturligt kosttillskott kanske du undrar. Naturligt kosttillskott kan aldrig ersätta den vanliga maten eller ens någon enstaka måltid. Genom maten får vi i oss ämnen som forskarna inte ens känner till ännu. Däremot kan vi ha både stora och små brister av många av de ämnen som vi redan känner till.

Alla behöver vi vitaminer som A vitamin ,C vitamin, D samt E vitamin. Vi behöver även Tiamin, Riboflavin, Niacin, Folat, och vitaminerna B12 och B6 Vi behöver också kalium, Kalsium, fosfor, magnesium, järn, zink, koppar, jod och selen.

En del kvinnor i fertil ålder behöver mycket mer järn än vad kosten kan ge. Här kommer ett naturligt kosttillskott väl till pass. Det samma gäller kvinnor som är gravida eller ammar. Många kvinnor som känner sig trötta under sin graviditet eller under den tid som de ammar sitt barn kan behöva öka både sitt intag av mat samt sitt intag av ett naturligt kosttillskott.

För att belysa det hela lite klarare med tanke på det nyss nämnda proteinets viktiga funktion kan det sägas att om en människa utsätts för svält så kommer det sista av den här människans protein som bryts ner i hjärtmuskeln för att ge energi till kroppen att leda till att människan avlider då bristen på protein i hjärtmuskeln orsakar hjärtstillestånd. Naturligt kosttillskott är alltså livsviktigt för hela vår mekanism. Eftersom kosttillskotten innehåller en mängd av alla de viktiga byggstenar kroppen behöver klarar den sig inte utan dem. Istället kan frånvaron av dem orsaka allvarliga brist tillstånd som i sin tur på sikt kan ge en farlig grogrund till olika sjukdomar.Som många sedan länge säkert vet orsakar ett för lågt intag av c vitamin ett bristtillstånd som leder till skörbjugg. C vitaminer behövs för att proteinet kollagen som finns i huden ska kunna bildas normalt.

Symptom som brist på c vitamin ger är bla annat blödningar i hud och tandkött. Bristen på D vitamin har av forskare bevisats ge ökad risk av hjärt/kärlsjukdomar samt diabetes och cancer. Mycket mer finns att säga om naturligt kosttillskott med därpå följande vitaminer och mineraler men en sak är säker och det är att alla stressade människor i dagens samhälle behöver dem.