All Inclusive-PWO

Fairing’s nya PWO Rage Supercharged är en sk All Inclusive-PWO, som med sitt kompletta spektrum av prestationshöjande ingredienser optimerar din träning.

Främjar såväl muskeltillväxt och styrka som mentalt fokus, muskelpump och återhämtning för musklerna. Rage Supercharged är berikad med BCAA för muskeluppbyggnad och återhämtning samt tre olika kreatinformer. Kombinationen av kreatinmonohydrat, kreatincitrat och tri-kreatinmalat ger ett snabbt upptag i kroppen och din explosiva styrka samt uthållighet accelereras markant. För att få ett sylvasst fokus genom hela passet har man tillsatt koffein, L-tyrosin, DMAE och Rosenrot. Agmatinsulfat, citrullinmalat, AAKG och L-arginin förbättrar blodtillförseln och ger ett stenhårt pump.

För att höja mjölksyratröskeln samt förlänga uthållighet och ökad maxkapacitet har man tillsatt Beta-alanin som höjer karnosinkoncentrationen vilket ökar muskelns buffertkapacitet och motverkar den försurning som uppstår vid anaerobt arbete. Effekten förstärks ytterligare av den buffrande effekten av natriumbikarbonat och kreatinol-o-fosfat. Produktionen av kväveoxid (NO) från L-arginin vidgar blodkärlen för ökad syre- och näringstillförsel till musklerna. Agmatinsulfat, AAKG och citrullinmalat förstärker ytterligare pumpeffekten.

• Komplett prestationshöjande formula för styrka, uthållighet och explosivitet
• Berikad med BCAA för muskeluppbyggnad och återhätmning
• Tre stycken olika kreatinformer!
• Sylvasst fokus genom hela passet med tillsatt koffein, L-tyrosin, DMAE och Rosenrot
• Agmatinsulfat, citrullinmalat, AAKG och L-arginin förbättrar blodtillförseln och ger ett stenhårt pump

Vilken gainer är bäst?

Vad är en gainer? En gainer är en återhämtningsprodukt som passar bra för personer som tränar hårt och som har svårt att få i sig tillräckligt mycket kalorier. Utöver att effektivisera återhämtningen bidrar en gainer till viktökning genom att tillföra energi. Huvudsakligen innehåller en gainer kolhydrater och protein. Vanligtvis ligger innehållet kring 60-80% kolhydrater, 15-30% protein samt lite fett. Energiinnehållet ligger runt 500-700 kcal per portion, beroende på doseringsanvisningen.

Vilken gainer är bäst? I det senaste numret utav Gymgrossisten Magazine (nr 4) lät man en testpanel göra ett blindtest och provsmaka sex olika gainers. Dessa betygsattes på en 1-5 skala (5 = högsta betyg). Testresultatet vart följande:

Mutant Mass
Mutant – Mutant Mass
Smak: 4.21
Sötma: 4.04
Konsistens: 4.10
Kcal/portion: 1060 kcal
Total: 4.06
”Väldigt god!”
”Det här måstevara Mutant!”

Gainer Pro
Star Nutrition – Gainer Pro
Smak: 4.05
Sötma: 4.13
Konsistens: 3.99
Kcal/portion: 344/458 kcal
Total: 3.85
”Lättdrucken”
”Riktigt god chokladsmak”
”Lagom stark!”

Weight Gainer 1400
Top Secret Nutrition – Weight Gainer 1400
Smak: 3.78
Sötma: 3.75
Konsistens: 4.01
Kcal/portion: 1400 kcal
Total: 3.85
”Söt, men helt OK”
”Som chokladpudding i lös form”

Serious Mass
Optimum Nutrition – Serious Mass
Smak: 3.82
Sötma: 3.15
Konsistens: 3.93
Kcal/portion: 1250 kcal
Total: 3.63
”Lite för mild smak”

Muscletech Mass Gainer
MuscleTech – 100% Premium Mass Gainer
Smak: 3.26
Sötma: 3.65
Konsistens: 3.71
Kcal/portion: 1267 kcal
Total: 3.54
”Söt, men helt ok”
”Lätt att svälja!”

Ultra Mass
Stacker2 – Ultra Mass
Smak: 3.04
Sötma: 2.93
Konsistens: 3.65
Kcal/portion: 912 kcal
Total: 3.21
”Lite för mjölig”
”Smakar nästan inget”

Utöver ovanstående sex gainers så ingick även Star Nutrition Super Gainer Pro i smaktestet. Denna produkt skiljer sig dock från de övriga gainers då den innehåller högkvalitativa råvaror som till exempel kolhydratskällan Vitargo, ”världens bästa kolhydrat”.

Super Gainer Pro
Star Nutrition – Super Gainer Pro
Smak: 4.37
Sötma: 4.10
Konsistens: 4.15
Kcal/portion: 344 kcal
Total: 4.21
”Bäst av Alla!”
”Söt, rund smak”
”Nästan som O’boy”

Solljus på burk

Nu under vinterhalvåret kan brist på D-vitamin förekomma hos många, vilket då kan ha en negativ påverkan på den mentala hälsan. D-vitamin bidrar till immunsystemets normala funktion samt hjälper även kroppen att omsätta kalcium och fosfat, vilket är nödvändigt för all uppbyggnad av tand- och benvävnad.

• D-Vitamin är en fettlöslig vitamin som finns i fet fisk, ägg och berikade mejeriprodukter.
• D-Vitamin bidrar bl.a. till att bevara normal muskel- och immunsystemsfunktion.
• D-Vitamin behövs även för bevarande av ett starkt skelett.

Gold Standard Pre-workout

Efter Optimum Nutrition’s massiva framgångar med Gold Standard serien är det nu dags att stifta bekantskap med kommande tillskottet i familjen, Gold Standard Pre-workout. När den når svenska butiker återstår att se, i USA börjar försäljningen på Black Friday, dvs 28 november.

• ”Informed-Choice, Trusted By Sport”
• 375 mg Acetyl-L-Carnitine HCI
• 250 mg av N-Acetyl-L-Tyrosine
• Muscle Matrix inklusive 25 mg AstraGIN

Gold Standard Pre-workout
Gold Standard PWO Scoop

Platinum Whey MuscleTech

Platinum Whey från MuscleTech är ett nytt lyxprotein från deras Essential-serie. Platinum Whey innehåller ett högvärdigt vassleprotein som är så fint filtrerat att det löses upp omedelbart i din shaker. Varje serving innehåller 24 gram protein, 5,5 gram BCAA samt andra verksamma ämnen, bla: Beta-lactoglobulin – Med ett högt värde av EAA och BCAA stöds din återhämtning och tillväxt. Dessutom stärker Beta-lactoglobulin kroppens förmåga att absorbera vitaminer och mineraler.

• 24 g kvalitativt protein per servering
• Prisbelönta smaker – en njutning att dricka
• Berikad med peptider
• 5,5 g BCAA’s per servering
• Supermodern produktionsprocess

Bästa kosttillskotten

I listan nedan kan du se vinnarna i prestigefyllda Bodybuilding.com Supplement Awards. Folket har sagt sitt, över 3,3 miljoner människor har röstat på sina favoriter!

■ 100% Whey Gold Stanedard Optimum Nutrition
Supplement of the Year
Protein Powder of the Year

■ Combat Powder Musclepharm
Best-Tasting Protein of the Year

■ C4 Extreme Cellucor
Pre-Workout Supplement of the Year
Exclusive product of the Year (Mojito flavour)

■ Amino-X BSN
Amino/Recovery Supplement of the Year

■ ISO-100 Dymatize
Isolate Protein of the Year

■ Super HD Cellucor
Fat-Loss Supplement of the Year

■ Animal Pak Universal Nutrition
Multivitamin Supplement of the Year

■ Elite Casein Dymatiza
Casein Supplement of the Year

■ Quest Bars Quest Nutrition
Protein Bar of the Year

■ Optimum Nutrition
Brand of the Year

■ Cutler Nutrition
New Brand of the Year

■ Muscletech
Most Innovative Brand of the Year

■ Musclepharm
Best Packaging of the Year

De bästa proteinerna

Utöver fiskolja och kanske multivitamin är proteinpulver en av de få kosttillskotten som alla bör ta på en regelbunden basis. Det är det enklaste sättet att se till att du alltid få regelbundna tillskott av protein som är ett näringsämne som utgör hörnstenen i en diet och genom omvandlingen hjälper dit att få en mördare fysik som är muskulös och befriad från degig fettmassa.

Protein arbetar hårt för dig, samtidigt och från två olika håll.
Bygger muskler och en konstant intag av protein är avgörande för tillväxt och utveckling av muskelmassa och hjälper till att bevara befintliga muskelvävnader (så att dina muskler inte kommer att tömmas snabbt). Det hjälper också till att öka styrkan.

Viktminskningsprotein dämpar aptiten och håller hungern borta och från att blossar upp, minskar kroppens benägenhet att lagra fett genom att kontrollera blodsockernivåer och insulin som är ett hormon som styr fettlagring och kaloriupptagning efter konsumtion som främjar viktminskning och förhindrar fettlagring.

Protein förbränner drygt 35% av sina egna kalorier under matsmältning och ämnesomsättning medan kolhydrater och fett ligger i ineffektiva 5-15%. Översatt är att 100 kalorier i en måltid från protein bränner upp till 35 kalorier och med samma måltid från kolhydrater eller fett skulle bara slå ut 5-15.

Proteinpulver är det enklaste sättet att ständigt upprätthålla makten över din fysik i synnerhet om du är på språng eller begränsas av en budget.

Marknaden för proteinpulver är enorm och domineras av traditionella jättar som Optimum Nutrition & CytoSport’s Muscle Milk med en hel del tvetydiga överskott för att fylla ut den kategorin. Bortom de stora pojkarna så finns det en till synes oändligt utbud av proteinpulver vilka var och en är höljd av ändlösa marknadsföringtricks och vadderade med lexikon som förtjänar sitt eget språk (hydrolyserat, multi-fas, ultra mikrofiltrerats Aminogen … wtf?).

Här är verkligheten, vissa produkter är vida överlägsen andra men som för det mesta med proteinpulver är extremt överflödig. Ett stort antal varumärken är mer eller mindre samma produkt insvepta i olika förpackningar med den enda verkliga differentieringen – priset.

Välmående

Herbalife har kombinerat det bästa av natur och vetenskap för att skapa en familj av exklusiva produkter som hjälper till att ge dig god näring, vitalitet och välbefinnande. Varje produkt är resultatet av omfattande produktutveckling och uttömmande tester, genomfört av framstående experter inom sitt fält. Du har alltid 30 dagars pengarna-tillbaka-garanti.
PROTEINDRINK

Proteindrinken är basen i våra närings- idrotts- och viktprogram och ger dig en näringsrik måltid.

Proteindrinken finns i fyra olika smaker; tropisk frukt, choklad, vanilj och jordgubb.

Rekommenderas att användas tillsammans med vitamin- & mineraltabletter och fiber- & örttabletter. Se våra näringspaket!

NÄRINGSPAKET 2
Ta kontroll över din hälsa med Herbalife’s kompletta måltid. Syftet är att ge kroppen en måltid med optimalt näringsvärde och ett regelbundet intag av kolhydrater, proteiner, vitaminer, mineraler, aminosyror, fettsyror samt andra näringsämnen i rätt balans. Högteknologisk mat för näringsmässigt medvetna!

VITAMINER & MINERALER
Får din kropp tillräckligt av de essentiella näringsämnen den behöver för optimalt välbefinnande? Utgå inte från att frukten och grönsakerna i livsmedelsbutikerna är proppfulla med näringsämnen.

HERBALIFELINE
(Omega 3,6, DHA & EPA)
Studier har visat att ett ökat intag av fiskoljor reducerar förekomsten av hjärt/kärlsjukdomar. Andra studier visar på en reducerad förekomst av stroke, särskilt hos kvinnor. Det finns även bevis för att konsumtion av höga nivåer av Omega-3 fettsyror skyddar mot depression.

UPPIGGANDE ÖRTDRYCK
Experterna rekommenderar ständigt att vi bör dra ner på kaffedrickandet – här är det perfekta sättet att göra det på. Fem snabbverkande örtextrakt skapar en dryck som du kan njuta av varje dag.

PROTEINSNACKS
Gott och näringsrikt snacks i tre smaker, näringsmässigt balanserat för att ge stöd mellan måltiderna.

För dig som är småhungrig ibland. Innehåller viktiga vitaminer och andra essentiela näringsämnen som hjälper till att bibehålla välbefinnandet.

Nutrition Active

Stimulerar cellerna att maximera energiproduktionen. Hjälper till att ta upp och ta användning av näringen i maten så att kroppen kan fungera mer effektivt. Hjälper dig att bli mer uthållig, tåla stress och höja ATP-produktionen.

FÖR VEM?
För alla över 12 år. Kinesiska kejsare brukade skicka konvojer till östra Sibirien iför att hitta den dyrbara örten Arktisk Rot som växte högt uppe i fjälltopparna. Från roten utvann man ett elixir som sades ge god hälsa och förlänga livet.

INNEHÅLL
Innehåller mineraler, cordyceps fungus, reishi mushrooms, cayenne och artisk root som stöder Krebs Cykel och hjälper cellerna att generera ATP (Adenosine triphosphate) som förser kroppen med energi.

ANVÄNDNING
Innehåller 120 kapslar. Ta en till tre kapslar tre gånger om dagen.

Proteinsnacks

SYFTE
Gott och näringsrikt snacks i tre smaker, näringsmässigt balanserat för att ge stöd mellan måltiderna.

FÖR VEM?
För dig som blir småhungrig ibland eller känner sig sugen på något gott mellan måltiderna.

INNEHÅLL
Innehåller viktiga vitaminer och andra essentiella näringsämnen som hjälper till att bibehålla välbefinnandet.

ANVÄNDNING
Finns i tre smaker: citrusfrukt, vanilj & mandel och choklad & jordnötter. En förpackning innehåller 14 kakor.

Fiber- & örttabletter

Främjar matsmältningen, håller magen och tarmsystemet i trim och förbättrar därmed näringsupptagningen. Rekommenderas att användas tillsammans med Proteindrinken och Vitaminer & mineraler för bästa resultat.

FÖR VEM?
För alla oavsett ålder. Se under “Komplett Näring”. För Dig som känner trötthet och vill ha en snabb energihöjande effekt. Utmärkt som vätskersättning och energitillskott vid träning.

INNEHÅLL
Innehåller naturliga fibrer och örter som är speciellt sammansatta för att uppnå maximala resultat. Extrakt av grönt te och utvalda örter för bästa resultat, som tex kardemumma, en välbekant och omtyckt krydda från Indien.

ANVÄNDNING
Tablett som lätt sväljes med vatten i samband med varje måltid (2 tabletter 3 gånger om dagen). En burk innehåller 180 tabletter som räcker en månad.

Örtdryck
En energigivande & uppfriskande örtdryck. Sätter igång cirkulationen och främjar viktminskning. Experterna rekommenderar ständigt att vi bör dra ner på kaffedrickandet – här är det perfekta sättet att göra det på. Fem snabbverkande örtextrakt skapar en dryck som du kan njuta av varje dag. En energigivande & uppfriskande örtdryck. Sätter igång cirkulationen och främjar viktminskning.

FÖR VEM?
För alla oavsett ålder. För Dig som känner trötthet och vill ha en snabb energihöjande effekt. Utmärkt som vätskersättning och energitillskott vid träning. För Dig som känner trötthet och vill ha en snabb energihöjande effekt. Utmärkt som vätskersättning och energitillskott vid träning.

INNEHÅLL
Extrakt av grönt te och utvalda örter för bästa resultat, som tex kardemumma, en välbekant och omtyckt krydda från Indien.

ANVÄNDNING
Närhelst du känner dig trött eller frusen, blanda en halv tesked örtdryckspulver med en kopp varmt vatten. Går även att avnjutas kall. Utmärkt att börja dagen med. Finns i fyra olika smaker: original, citron, hallon och persika. Närhelst du känner dig trött eller frusen, blanda en halv tesked örtdryckspulver med en kopp varmt vatten. Går även att avnjutas kall.