Pulverdiet

Vad är en pulverdiet?
Med många löften om snabba resultat så har pulverdieter blivit en stor industri. Men det är inte alltid så bra som det låter. En pulverdiet är ofta mycket dyrare än en diet som grundar sig på t.ex. husmanskost och ger dig ingen kunskap för att fortsätta eller bibehålla din nya vikt. Men pulverdieter kan dock åstadkomma en vikminskning många andra dieter inte klarar av, frågan är hur bra du kan ta hand om din nya vikt efter avslutad kur?

Så här gör man
Pulverdieter är väldigt tydliga med hur en diet går till och allt kommer stå på påsen du beslutar dig för att köpa. Vanligtvis innehåller en påse 100-200 kalorier och intaget av denna påse baseras på hur snabbt du vill gå ned i vikt. Vill du t.ex. rasa i vikt så kan du byta ut alla dagens mål mat mot just sådana påsar. Vill du hellre gå ned i vikt långsamt och mer kontrollerat så kan du välja att bara byta ut en lunch eller middag om dagen. Skulle du välja att byta ut flertalet av dagens måltider mot din pulverdiet så kan du dock räkna med en isittande huvudvärk de första dagarna. Detta pga att din kropp är ovan med det låga kaloriintaget.

Saker att tänka på.
Även om pulverdieten är lätt att följa, har tydliga instruktioner och verkar väldigt simpel så är det viktigt att inte fuskäta. Att dricka pulver är inte svårt men att inte fuskäta när hungern tränger sig på kan vara desto svårare.
Att välja olika pulver är också viktigt, att dricka samma smak upp till fem gånger om dagen i flera dagar kan vara ganska påfrestande.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *