De bästa proteinerna

Utöver fiskolja och kanske multivitamin är proteinpulver en av de få kosttillskotten som alla bör ta på en regelbunden basis. Det är det enklaste sättet att se till att du alltid få regelbundna tillskott av protein som är ett näringsämne som utgör hörnstenen i en diet och genom omvandlingen hjälper dit att få en mördare fysik som är muskulös och befriad från degig fettmassa.

Protein arbetar hårt för dig, samtidigt och från två olika håll.
Bygger muskler och en konstant intag av protein är avgörande för tillväxt och utveckling av muskelmassa och hjälper till att bevara befintliga muskelvävnader (så att dina muskler inte kommer att tömmas snabbt). Det hjälper också till att öka styrkan.

Viktminskningsprotein dämpar aptiten och håller hungern borta och från att blossar upp, minskar kroppens benägenhet att lagra fett genom att kontrollera blodsockernivåer och insulin som är ett hormon som styr fettlagring och kaloriupptagning efter konsumtion som främjar viktminskning och förhindrar fettlagring.

Protein förbränner drygt 35% av sina egna kalorier under matsmältning och ämnesomsättning medan kolhydrater och fett ligger i ineffektiva 5-15%. Översatt är att 100 kalorier i en måltid från protein bränner upp till 35 kalorier och med samma måltid från kolhydrater eller fett skulle bara slå ut 5-15.

Proteinpulver är det enklaste sättet att ständigt upprätthålla makten över din fysik i synnerhet om du är på språng eller begränsas av en budget.

Marknaden för proteinpulver är enorm och domineras av traditionella jättar som Optimum Nutrition & CytoSport’s Muscle Milk med en hel del tvetydiga överskott för att fylla ut den kategorin. Bortom de stora pojkarna så finns det en till synes oändligt utbud av proteinpulver vilka var och en är höljd av ändlösa marknadsföringtricks och vadderade med lexikon som förtjänar sitt eget språk (hydrolyserat, multi-fas, ultra mikrofiltrerats Aminogen … wtf?).

Här är verkligheten, vissa produkter är vida överlägsen andra men som för det mesta med proteinpulver är extremt överflödig. Ett stort antal varumärken är mer eller mindre samma produkt insvepta i olika förpackningar med den enda verkliga differentieringen – priset.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *